ivf traject

Deel 3: start IVF traject

Een IVF behandeling wordt niet zomaar voorgesteld en vaak is er al behoorlijk wat aan vooraf gegaan totdat je samen besluit om een IVF traject in te gaan. 

Facts
Uit onderzoek is gebleken dat 40 tot 50% van de stellen die drie IVF behandelingen hebben doorstaan, niet het gewenste resultaat behalen. Daarnaast heeft ongeveer de helft negatieve ervaringen na de behandeling. Zoals overstimulatie, een miskraam, bloedingen, gewichtstoename. 

Lichamelijk is het pittig voor de vrouw. Als stel heb je er behoorlijk wat voor over omdat je hoopt dat je uiteindelijk aan de andere kant van de 50% staat. 

Behandelplan

Als je voor een eerste consult gaat worden er vooral veel vragen aan je gesteld over je gezondheid en levensstijl. Je krijgt een echo en er worden allerlei afspraken gemaakt voor bloedonderzoek, zemenonderzoek en nog een echo met een Endometriose specialist en aan de hand daarvan wordt besloten of er een MRI nodig is. 

Alle uitslagen incl die van de MRI met de voorgaande consulten worden besproken in een team met specialisten. En zij kijken naar wat het beste voor je is en stellen een behandelplan voor. 

Hier gaat het over de combinatie Endometriose (en de ernst daarvan) en een kinderwens. En in mijn geval besloten we om voor een IVF behandeling te gaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat er ICSI of IUI wordt voorgesteld. 

In deze video leg ik je uit hoe mijn behandelplan er uitzag, de start van het IVF traject, mijn ervaringen met lucrin en decapeptyl.

Het wachtwoord voor de video is: Deel 3

Ga niet eindeloos googlen. Volg je eigen weg hierin en in het ziekenhuis hebben ze uitgebreide informatie over IVF behandelingen. En bij de Endometriose stichting vind je ook veel informatie over Endometriose en vruchtbaarheid.

Morgen gaan we verder met het vervolg. Deel 4: de Punctie, het wachten en waarom het mentaal zo pittig is. 

Liefs, Naomi

PS: Ben je op zoek naar tips over endometriose? Bekijk dan eens deze blog over voeding. Of tips voor een opgeblazen buik

Add A Comment