glutenvrije crackers

Glutenvrije crackers

deze glutenvrije crackers zijn lekker! Super simpel om te maken, 5 ingrediënten en plantaardig! 

Tijdens de workshops ‘Een gezonde leefstijl met endometriose’ kregen we een heerlijke lunch en daar lagen ook crackers. Echt iedereen vond ze lekker! Niet alleen de glutenvrije crackers, maar alles was top geregeld. Ik wilde graag weten wat er in de crackers zat en op dat moment was Caroline van Aangenaamvergaderen er niet en vertelde Mirjam dat er zaden, boekweitmeel, olie en water in zat. Ok, daar kon ik wel wat mee! 

Zie hieronder het resultaat!

Recept Glutenvrije Crackers

  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram boekweitmeel
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • een paar scheuten water
  • snuf zout

Verwarm de over voor op 160 graden. Pak een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een kom en roer/schep je om totdat alles goed is gemixt. Is het nog te droog doe je er een beetje water bij. 

Daarna schep je het mengsel op het bakpapier en strijk je het glad. Plakt het teveel? Pak een glas met water en dip daar de lepel in en strijk met de bolle kant van de lepel het mengsel glad. Je ziet vanzelf als het te dun wordt want dan komen er gaatjes in en zie je het bakpapier er doorheen. Dus niet te dun, maar ook niet te dik glad strijken. 

Doe vervolgens in de oven en bak gaar in ongeveer 45 min. Laat het afkoelen en breek het in stukken. De crackers kun je bewaren in een grote glazen weckpot dan blijven ze lang knapperig. 

Hier vind je nog meer recepten inspiratie.

Leuk als je het deelt op social media! Tag @endofoodcoach dan kan ik je berichtje ook weer delen!

glutenvrije crackers

Add A Comment